KETO-PARISKUNNAN SIPULILEIPÄ
6 kananmunaa
1 tl laadukasta suolaa
1 dl vettä
50g sulatettua voita
1,5 dl Pofiber perunakuitua
1 dl Fibrex sokerijuurikashiutaleita
2 rkl Psylliumia
1/2 tl Ksantaania (ei välttämätön)
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 (80g) iso sipuli
0,5 rkl voita kuullottamiseen
Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota sipulia voissa paistinpannulla. Anna jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.
Sekoita kulhossa kananmunat ja suola kunnolla sekaisin käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Lisää vesi ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita kaikki vispilällä hyvin sekaisin
Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Sekoita kuullotetut sipulit kuiva-aineiden joukkoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Kaada taikina heti silikoniseen leipävuokaan tai voideltuun vuokaan. Anna taikinan seistä vuoassa muutama minuutti. Halutessasi voit tasoittaa taikinan pintaa kostutetuin käsin.
Voit paistaa leivän silikonisessa leipävuoassa, jolloin sitä ei tarvitse voidella. Voit paistaa leivän myös esimerkiksi kertakäyttöisessä- tai muussa leipävuoassa. Voitele tällöin vuoka voilla ennen paistoa.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 45 minuuttia. Tästä leivästä tuli meillä 25 viipaletta.