kesälasse Kesälasse ohje salty

Kesälasse

Valmista bolognesekastike ja keitä siitä hyvin sakeaa.  Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin.  Tee juustokastike. Lisää juustot, vesi ja kerma kattilaan. Pehmennä ja lämmitä miedolla lämmöllä sekottaen. Lisää loput maut ja jatka hauduttamista kunnes kastike sakenee ja vs hieman kypsyy. Lisää vettä mikäli kastike on paksua. Voitele vuoka ja lado kesäkurpitsat pohjalle, kaada bolognesekastiketta ja hieman valkokastiketta. Jatka näin kunnes kaikki on vuuassa. Juustoraastetta päälle ja uuniin 200 asteessa noin 40 minuuttia.  Anna vetäytyä!

Bolognesekastike 500g naudan jauhelihaa 1/2 sipuli 4 sellerin varsia 1 porkkana 3 vs kynttä 5dl Mutti tomaattimurskaa Vettä 1rkl luomu voita Suolaa Pippuria

Valkokastike 2dl ranskankermaa 2,5dl tuorejuustoa 2dl emmental punaleima raastetta 1tl omenaviinietikka 1dl vettä 4 vs kynttä Suolaa Pippuria

Ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal / 100 g
Energia 362 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 6,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %