SITRUUNAISET RAHKAPULLAT
4 kananmunaa
1/2 tl laadukasta suolaa
1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa
50g sulatettua voita
2 dl Pofiberiä
2 rkl Psylliumia
1/2 tl Ksantaania
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl kardemummaa
5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta
Pinnalle:
1 kananmunan keltainen
Rahkatäyte:
150g maustamatonta rahkaa
1/2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 rkl erytritolia
1/2 luomu sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa.
Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Painele käsin tai pienen lasinpohjan avulla pullien keskelle kolo rahkatäytteelle. Kostuta lasin pohjaa, jotta lasi ei jää taikinaan kiinni. Voit kostutetuin käsin muotoilla puolet vielä pyöreiksi, jos ne tekovaiheessa vähän repeävät tms. Voitele keltuaisella pullien reunat.
Tee pieneen kulhoon rahkatäyte. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi jokaisen pullan koloon rahkatäytettä runsaasti, mutta niin, että täyte pysyy kolossa.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä tuli tästä määrästä 10 rahkapullaa.