Laita sauvasekottimelle sopivaan kippoon ensin pähkinät ja siemenet ja riko niitä pieneksi, sillä varsinkin siemensattumat tukkivat pursottimen helposti. Lisää loput aineet psylliumia lukuunottamatta. 3g basilikanlehtiä on ollut 6-7kpl. Suristele tasaiseksi ja lisää psylliumi vasta juuri ennen pursotinpussiin laittamista (munat valmiiksi kuorittuina ja puolitettuina odottamassa jne.). Psyllium tekee tahnasta kiinteämmän ja tarjottavat pysyvät siisteinä noutopöydässä, jääkaappisäilytyksessä yms. Pursota pian psylliumin lisäämisen jälkeen. Jos käytät tahnan levitteenä, et psylliumia tarvitse. (Puhdistamon psylliumilla on tullut paras lopputulos.) Tahna on ollut hyvä satsi 10 isohkolle munalle (20 puolikkaalle). Mikäli sinulla ei ole punaista palmuöljyä, valitse tilalle toinen hyvän makuinen öljy.