avokado, suklaakakku Avokado-suklaakakku ohje sweet

Avokado-suklaakakku

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa, sekoita.
  3. Muussaa avocadot sileäksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Kaada sulanut suklaa ja kookosöljy avocadon joukkoon ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
  5. Vatkaa taikinaan ensin karppisokeri ja sitten munat yksitellen.
  6. Yhdistä loput kuiva-aineet erillisessä kulhossa ja kääntele seos lusikalla tai nuolijalla joukkoon varovasti tasaiseksi.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n.25x15cm kokoiseen vuokaan ja paista kypsäksi n. puolisen tuntia. Testaa hammastikulla kypsyys, kakku on valmis kun taikinaa ei jää tikkuun.  Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi ja nauti sellaisenaan tai lisukkeen kanssa. Itse vatkasin kermaa johon lisäsin vähän mascarbonea ja karppisokeria  ja chiavadelmahilloa päälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 331 kcal / 100 g
Energia 1383 kJ / 100 g
Proteiini 7,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 7 g / 100 g
Rasva 29,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,4 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %