kreikkalainen, pinaatti, kananmuna, sitruunakeitto Kreikkalainen pinaatti-kananmuna-sitruunakeitto ohje salty

Kreikkalainen pinaatti-kananmuna-sitruunakeitto

  1. Kaada pannulle puoli desiä kana- tai kasvislientä, kevätsipulit ja valkosipuli. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia niin, että kevätsipulit pehmenevät.

  2. Lisää loput liemestä pannulle. Lisää myös pinaatit ja oregano ja kiehauta. Vähennä lämpöä, peitä kattila ja anna hautua 3-4 minuuttia kunnes pinaatti pehmenee.

  3. Sekoita mukaan riisi, sitruunankuori ja -mehu ja mausteita maun mukaan. Anna hautua miedolla lämmöllä.

  4. Vatkaa kokonainen kananmuna ja munanvalkuaiset kevyeksi vaahdoksi lämpöä kestävässä kulhossa. Vatkaa sekaan myös desi keittoa. Lisää munasekoitus hautuvaan keittoon ja hämmennä niin, että kananmunat muodostavat säikeitä. Tarjoile heti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal / 100 g
Energia 220 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,7 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %