silakka, fenkolivuoka Silakka-fenkolivuoka ohje salty

Silakka-fenkolivuoka

Valmistus 30 - 60 min

Huuhtele fenkoli, leikkaa siitä kovat varret ja kanta pois. Halkaise fenkoli ja höylää juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.

Aseta silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.

Lado silakkafileitä, fenkolia ja sipulia vuokaan (tilavuus noin 2 l).

Hienonna valkosipulinkynnet sekä yrtit ja sekoita ne sekä suola kerman joukkoon. Kaada kerma vuokaan silakoiden päälle.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa silakat esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Resepti ja kuva: Pirkka.fi

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 428 kJ / 100 g
Proteiini 8,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3 g / 100 g
Rasva 6,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %