rahka, kaurasämpylät Rahka-Kaurasämpylät ohje salty

Rahka-Kaurasämpylät

Liuota kädenlämpöiseen rahka-maitoseokseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi Oivariini.

Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (vähintään 30 min). Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne pellille leivinpaperin päälle.

Kohota peitettynä (n. 15 min).

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 151 kcal / 100 g
Energia 631 kJ / 100 g
Proteiini 8,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,1 g / 100 g
Rasva 1,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %