KETOMIEHEN MAKSALAATIKKO
400 g naudan jauhettua maksaa
400 g raejuustoa
1 sipuli paistettuna
2 dl kuohukermaa
1 tl laadukasta suolaa tai maun mukaan
Ripaus jauhettua inkivääriä
1/4 tl meiramia
2 kananmunaa
1 rkl voita voiteluun
Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipulisilppua voissa paistinpannulla pehmeäksi. Laita raejuusto valumaan siivilään, jotta ylimääräinen hera valuu pois. Laita kulhoon kuohukerma ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon valutettu raejuusto, kuullotettu sipuli ja jauhettu naudan maksa. Sekoita seos tasaiseksi, älä vatkaa. Mausta lopuksi ja lisää sekaan inkivääriä, meiramia sekä laadukasta suolaa.
Voitele vuoat voilla. Me käytimme 0,85l vuokia ja tästä satsista niitä tuli kaksi. Annostele maksalaatikkoseos vuokiin, varo laittamasta vuokaa liian täyteen, ettei seos kiehu yli. Tasoita pinta lusikalla.
Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.