Olemme tehneet jo vuosia kaalilaatikon ilman riisiä. Tämä on meidän molempien suurta herkkua ja monesti annamme tämän Muhia uunissa lopuksi vielä matalassa lämmössä. Nautimme tämän Jäisten puolukoiden kanssa.
Kaalilaatikko
400g naudan jauhelihaa
2 pientä sipulia
2 rkl Voita Paistamiseen
1 kg keräkaalia
1-2 tl laadukasta suolaa
1/2 tl Rouhittua mustapippuria
1 tl meiramia
1 dl vettä
3 dl Kuohukermaa
Silppua sipuli pieneksi ja paista paistinpannulla pienessä määrässä voissa. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paloittele kaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista erissä paistinpannulla. Mausta kaali suolalla. Voitele uunivuoka. Lisää kaalit ja jauhelihat vuokaan, kun olet ne paistanut. Lisää lopuksi paistinpannulle vettä ja kiehauta, jotta saat paistinpannuista aromit talteen. Sekoita kaalit ja jauhelihat vuoassa sekaisin. Lisää kuohukerma ja Kaada vesi uunivuokaan.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa ensimäinen tunti ja sen jälkeen pudota lämpötila 175 ja jatka paistamista vielä toinen tunti tai jopa enemmän matalammssa lämmössä.