ROUHESÄMPYLÄT
5 kananmunaa
1 tl laadukasta suolaa
1 dl vettä
3 rkl öljyä
1,5 dl Fibrex sokerijuurikaskuitua hiutaleina
1/2 dl hamppurouhe (hamppufarmin)
1 dl Pofiber perunakuitua
2 rkl Psylliumia
1 rkl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
Sekoita kulhossa kananmunat ja suola kunnolla sekaisin käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Lisää munaseokseen vesi ja Oliiviöljy. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunien joukkoon ja sekoita tasaiseksi nopeasti käsivispilällä tasaiseksi. Anna taikinan seistä noin 5 minuuttia.
Pyörittele taikinasta vedellä kostutetuin käsin haluamasi muotoisia sämpylöitä.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Nämä sämpylät voit hyvin myös pakastaa. Meillä tuli tästä määrästä 11 sämpylää.