Reseptiin on sovellettu "vähän kaikkea mitä kaapista löytyy". Runsaasti kasviksia, ei perunaa. Voi soveltaa oman kaappitilanteen tai maun mukaan :D Varaa vähintään 5 litran kattila sillä tavaraa tulee melko reippaasti. Mielellään isompi. Itsellä meinasi tulla yli. Vaihtoehtoisesti veden määrää voi hieman vähentää jolloin säästyy myös ylimääräiseltä keittämiseltä ja haihduttamiselta. Knorr herkkusienikastikejauhetta ei ole olemassa ja valmiin annospussin ravintosisällöstä on melko vaikea laskea itse jauheen ravintosisältö joten käytin karkeaa arviointia lisäämällä kermakastikejauheen määrää grammoissa. Tämä siis vain täysin laskennallisista syistä.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita sinne paloitellut "kovemmat" kasvikset lanttu ja porkkana. Tällä välin voit jo paistaa lihan pannulla kypsäksi. Kun "kovat" kasvikset ovat pehmenneet, voit lisätä joukkoon "pehmeämmät" kasvikset eli herneet, parsa- ja kukkakaalin, sipulin ja valkosipulin. Anna kiehua hetki ja lisää joukkoon liha. Anna seoksen kiehua ilman kantta välillä sekoittaen, jotta ylimääräinen vesi haihtuu ja kasvikset kypsentyy. Pilko tarvittaessa isoja kasviksen paloja pienemmäksi (helpompaa kun pehmenneet/sulaneet). Lisää joukkoon tomaattimurska, valmiskastikepussien sisältö ja suola sekä mausta mielesi mukaan, itse käytin mustapippuria ja chiliä. Padasta tulee mielestäni melko vähäsuolainen näin, mutta lisää tarvittaessa pöydässä. Sekoita, anna kiehua, hiljalleen, mutta tarpeeksi voimakkaasti, jotta ylimääräinen vesi haihtuu. Ole tarkkana pohjan kanssa, huomasin että kastikepussien sisältö meinasi "palaa pohjaan". Ei ollut ehkä paras ajatus, mutta ei ollut kattilakaan. Sekoittamalla ahkerasti tältä välttyy. Kun seos alkaa olemaan halutun paksuista. Itse tein sen verran paksuksi, että voinee kutsua ennemmin padaksi kuin keitoksi. Lopuksi lisää 1,5dl kermaa. Itsellä sattui olemaan kaapissa Chorizo makukermaa. Antoi mukavan säväyksen. Sekoita vielä hetki ja valmista tuli. Kannattaa antaa kunnolla hautua ja vetäytyä kannen alla niin maku paranee ja korostuu.