KETOVAIMON LASKIAISPULLAT
KETOVAIMON PULLAT
4 kananmunaa
1 tl laadukasta suolaa
1 dl kuohukerma
50g sulatettua voita
2 dl Pofiber eli perunakuitua
2 rkl Psyllium
1 tl Ksantaani
1,5 rkl leivinjauhetta
1, 5 tl kardemumma
5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta
Pinnalle:
1 kananmunan keltainen
3 rkl mantelilastuja
Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa.
Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Voitele pullat halutessasi kananmunan keltuaisella (ei pakollinen). Ripottele pullien pinnalle esimerkiksi mantelilastuja, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä taikinasta tuli 9 pullaa. Halkaise pullat, jos teet laskiaispullia.
Täytteeksi laskiaispulliin:
MANSIKKA-CHIAHILLO:
200g pakaste/tuore mansikoita
3 rkl Chia-siemen
1 rkl erytritoli tai muu makeutus
Laita jäiset tai sulatetut mansikat pieneen kattilaan. Sekoittele ja keitä seosta muutama minuutti ja anna seoksen kiehua. Pienennä levyä ja lisää sekaan Chia-siemenet ja makeutus, me käytimme erytritolia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna olla levyllä muutama minuutti. Sekoita välillä. Kun seos on selvästi paksuuntunut ja tasainen, ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä kattilassa.
Voit tehdä hillon myös valmiiksi jääkaappiin jo etukäteen. Säilytä hilloa puhtaassa lasipurkissa jääkapissa.
Täytä pullat mansikka-chiahillolla. Voit nostella lusikalla tai pursottaa hilloa pullien alaosien päälle.
Täytteeksi:
2 dl kuohukerma
1 rkl erytritoli tai muu makeutus tai mwin mukaan
Ripaus vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella aineet kuohkeaksi vaahdoksi ja tarpeeksi jämäkäksi. Pursota tai lusikoi kermaa pullien väliin mansikka-chiahillon päälle ja laita pullan pääliosa hatuksi.