lihapata, punaviinissa, ala, tuula Lihapata punaviinissa ala Tuula ohje salty

Lihapata punaviinissa ala Tuula

Ota liha huoneen lämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikaa reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Viipaloi valkosipulit. Lisää lihat, sipulit sekä yritit (2 rosmariini oksaa sekä puoli ruukullista hienonnettua timjamia) pataan. Lisää lihaliemi sekä punaviini.  Kuumenna pata kiehuvaksi. Kypsennä uuniss 175 astetta n. 3 tuntia. Poista lopuksi rosmariinin oksat. Tarjoile perunan tai riisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 85 kcal / 100 g
Energia 359 kJ / 100 g
Proteiini 10,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 0,9 g / 100 g
Rasva 3 g / 100 g
Alkoholi 1,4 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %