KETOVAIMON SUKLAISET KUPPIKAKUT
4 kananmunaa 1 dl kuohukermaa 30g sulatettua voita 2 rkl stevia sweet crystal kide tai muuta makeutusta 1/2 dl kookosjauho 1 dl mantelijauhe tai 1/2 dl Pofiber 4 rkl luomu kaakaojauhe 1,5 tl leivinjauhe ripaus laadukasta suolaa
Vispaa käsivispilällä kananmunat, kuohukerma ja haluamasi makeutus (meillä stevia sweet crystal kide) hyvin sekaisin, mutta ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Sulata voi ja anna hetken jäähtyä. Sekoita kananmunankeltuaista seokseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Ripaus suolaa syventää hyvin suklaan makua. Anna taikinan seistä muutama minuutti. Taikina paksuuntuu hieman.
Nostele lusikalla taikinaa muffini/cupcakevuokiin. Täytä vuoat melko täyteen. Paista kuppikakut uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10-15 min. Meillä tuli tästä annoksesta 12 kuppikakkua.
Kuorrutus: 2 dl kuohukerma 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa 2 rkl kaakaojauhe 1 rkl stevia sweet crystal
Laita kaikki kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrute on sopivan paksua j tarpeeksi jämäkkää. Kuorruta hieman jäähtyneet kuppikakut pursottamalla kuorrutetta haluamallasi tavalla. Voit levittää kuorrutteen myös lusikoiden avulla.