helpot, sämpylät Helpot sämpylät ohje salty

Helpot sämpylät

Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) neljän viljan hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola, sekä jauhot. Sekoita taikinaa hetken ja lisää oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.

kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota uunipelti ja leivinpaperi ja tee taikinasta sämpylän muotoisia kasoja. 

Voitele sämpylät kananmunalla.

Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 217 kcal / 100 g
Energia 906 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,4 g / 100 g
Rasva 4,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %