lohi, munapiirakka Lohi-munapiirakka ohje salty

Lohi-munapiirakka

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä ohra suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhdo kylmällä vedellä.

Keitä kananmunat (5 kpl) koviksi 8-10 minuuttia, jäähdytä kylmällä vedellä, kuori ja viipaloi.

Puolita kalaviipaleet.

Mausta ohra tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää raaka muna.

Kauli puolet taikinasta noin 17 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperin päälle pellille.

Levitä puolet pestokastikkeesta ja ohrasta taikinalevylle, mutta jätä hieman reunoja näkyviin. Asettele päälle puolet kala- ja munaviipaleista limittäin.

Rypytä reunat karjalanpiirakan tapaan. Valmista toinen piirakka samoin.

Paista 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Sivele tai valuta täytteen päälle voisulaa. Tarjoa piirakat lämpiminä

Ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal / 100 g
Energia 962 kJ / 100 g
Proteiini 10,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,9 g / 100 g
Rasva 13,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %