kukkakaalirieska, Kukkakaalirieska ohje salty

Kukkakaalirieska

  1. Höyrytä kukkakaalin nuput, kunnes ne ovat pehmeitä ja hajoavat haarukalla pistettäessä.
  2. Siirrä kaalit puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  3. Kukkakaalin jäähdyttyä kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalia voimakkaasti liinan sisällä niin, että saat mahd. paljon vettä ulos. Muuten rieskoista tulee vetisiä.
  4. Siirrä kaalisose kulhoon ja lisää muut ainekset. Sekoita haarukalla tasaiseksi massaksi. Taikinan pitäisi olla muovattavaa.
  5. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele käsin tai lusikalla noin 1/2cm:n paksuisiksi lätyiksi. Paista 15 min. uunin keskitasolla. Anna jäähtyä hetki ja nauti! 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal / 100 g
Energia 378 kJ / 100 g
Proteiini 4,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %