KETOVAIMON JUUSTO-KANANMUNA PIZZAPOHJA
4 munaa
5 dl juustoraastetta
Suolaa ripaus
1 rkl Sipulijauhetta tai maun mukaan
Aloita tekemällä pizzalle pohja. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin lusikalla. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle lusikalla tasaiseksi, ohueksi levyksi. Leivinpaperi voi kuultaa läpi paikoittain. Pohja kypsyy uunissa, niin se samalla hieman turpoaa. Paista pizzapohjaa uunissa keskitasolla 225 asteessa n. 10-15 min. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä, niin pohja pysyy rapeampana.
KETO-PARISKUNNAN JOULUN ODOTTELU -PIZZA
250 g Koskenlaskija ruoka maustamaton
1 pieni punasipuli
100 g Kirsikkatomaatteja
150g Valkohomejuustoa
15 g Pinjansiemeniä
100g Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
50 g Rucolaa
Levitä jäähtyneen pizzapohjan päälle kylmä Koskenlaskija ruoka-juusto. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi. Viipaloi kirsikkatomaatit ja valkohomejuusto. Levitä pizzapohjalle punasipulirenkaat ja kirsikkatomaattiviipaleet. Asettele valkohomejuustoviipaleet ja pinjansiemenet pizzan päälle. Paista uunissa 250 asteessa ylimmällä tasolla grillivastuksella noin 5 minuuttia. Tarkkaile että täytteet eivät pala, eikä juusto sula kokonaan, mutta niin, että täytteet saavat vähän väriä ja paahteisuutta.
Leikkaa parmankinkun viipaleita terävällä veitsellä pienemmiksi paloiksi. Levitä uunista tulleen pizzan päälle parmankinkkua ja tuoretta rucolaa. Voit myös rouhia koko komeuden päälle hieman mustapippuria.