KETO-PARISKUNNAN OMPPUHILLO
1 kg omenoita 1 - 1,5 dl vettä 1 tl vaniljajauhetta tai kanelia
Emme kuorineet omenoitamme, tarvittaessa voit huuhtaista omenat. Paloittele omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat. Laita kattilan pohjalle vesi, lisää kattilaan lohkotut omenat ja lisää halutessasi mausteeksi vaniljajauhetta tai kanelia. Olemme välillä käyttäneet myös kaneli-tai vaniljatankoja omppuhillon maustamisessa ja nämä toimivat myös hyvin.
Anna omenoiden kiehua hiljalleen kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä, näin saat mahdollisimman sileää hilloa. Ota kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella hillo tasaiseksi. Purkita hillo pakasterasioihin ja laita pakastimeen, kun ne ovat jäähtyneet.
Reseptististä tulee valmista hilloa noin 1,8l eli 18 dl ja 72 rkl.