KETOVAIMON JUUSTOKUPPIKAKUT
2 dl mantelijauhetta tai 1 dl Pofiberiä 1 tl leivinjauhe 50g voita 2 dl juustoraaste 1 kananmuna 1,5 dl kuohukermaa 0,5 tl yrttimaustetta Ripaus suolaa 70g aurajuustoa/vuohenjuustoa/yrttituorejuustoa tms.
Mittaa kulhoon mantelijauhe, leivinjauhe ja huoneenlämpöinen voi. Nypi ainekset yhteen joko sormin tai painele lusikalla aineet sekaisin. Lisää juustoraaste, kananmuna, kuohukerma ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Annostele noin ruokalusikallinen taikinaa paperisiin tai silikonisiin muffinivuokiin. Jätä vähän vaille puolet taikinasta vielä käyttämättä. Laita aurajuustoa, vuohenjuustoa, yrteillä maustettua tuorejuustoa taikinan päälle valintasi mukaan. Me laitoimme tällä kertaa nokareet aurajuustoa muffineihin. Annostele vielä pieni lusikallinen taikinaa juustonokareiden päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes kuppikakkujen pinta on kauniin ruskea.
Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki. Mikäli teet kuppikakut etukäteen, kuorruta ne vasta ennen tarjoilua. Meillä tuli tästä annoksesta 12 kuppikakkua.
KUORRUTUS: 2 dl kuohukermaa 1 dl tuorejuustoa tai mascarpone 1-2 tl Tuoretta persiljaa 1/2 tl Chilirouhetta tai tuorettachiliä pieneksi paloiteltuna Mustapippuria
Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella hetki seos kuohkeaksi ja tasaiseksi. Tähän menee vain ihan hetki. Pursota tai levitä lusikalla kuorrutus kuppikakuille ja tarjoile.