Silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Kuullota sipulisilppua tilkassa öljyä. Murskaa sekaan valkosipulinkynnet. Lisää porkkana- ja perunaraaste ja anna paistua hetki.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kattilassa tai suuressa kulhossa. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita tarpeen mukaan.
Kaada murekemassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Irtopohjavuoasta murekkeen saa ulos vähimmällä vaivalla, mutta myös esimerkiksi leipävuoka käy hyvin. Paista 175 asteessa 35 min.
Sekoita murekkeen paistuessa kuorruteainekset. Voitele mureke kuorrutteella ja paista vielä 20 min. Anna murekkeen levätä vähintään 15 min. ennen kuin otat sen ulos vuoasta. Juuri uunista tullut mureke on löysää eikä pysy kasassa. Mureke kiinteytyy jäähtyessään, jolloin siitä voi leikata sopivan kokoisia siivuja.