PIPPURINEN LIHARUUKKU
800g naudan paistisuikaleita Voita paistamiseen 1 sipuli Suolaa 1 pkt (100g)Mustapippurituorejuustoa (esim. Rainbow, Pirkka tai Castello) Vettä niin, että lihat peittyy 2 dl kermaa 0,5 dl lihalientä/luulientä (laitoimme 2 jääpalaa luulientä, olemme pakastaneet keittämäämme luulientä jääpalapusseihin) Tämän voi myös jättää pois ja lisätä haluamiaan mausteita.
Ota lihasuikaleet noin tunniksi huoneenlämpöön. Kuumenna paistinpannu. Ruskista lihasuikaleet voissa ainakin kahdessa erässä. Kaada ruskistamasi lihasuikaleet pataan. Lisää viimeiseen paistoerään lihojen joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmetä. Kaada lihasuikaleet ja sipulit pataan. Lisää paistinpannulle vesi ja lihaliemi/luuliemi/tai mausteet sekä murenna joukkoon pippurijuusto. Kääntele seosta, kunnes juusto on täysin sulanut ja seos tasainen. Kaada seos pataan. Anna hautua 175-asteisessa uunissa tai haudutuspadassa reilun tunnin. Sekoita joukkoon kerma. Laske lämpötila 125 asteeseen ja Anna padan hautua joko uunissa tai haudutuspadassa vielä ainakin toinen ja kolmaskin tunti. Mitä pidempään annat ruukun hautua, sen mureampaa se on.