KETOVAIMON SUKLAA CUPCAKET
4 kananmunaa 1 dl kuohukermaa 1/2 dl stevia sweet crystal kide 1/2 dl kookosjauho 1 dl mantelijauhe 5 rkl luomu kaakaojauhe 1/2 tl vaniljajauhe (meillä Urtekram) 1 tl leivinjauhe 1/4 tl laadukasta suolaa
Vispaa munat, kuohukerma ja haluamasi makeutus (meillä stevia sweet crystal kide) hyvin sekaisin, ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Ripaus suolaa syventää hyvin suklaan makua. Nostele lusikalla taikinaa muffini/cupcakevuokiin. Täytä vuoat melko täyteen. Paista cupcaket uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 min. Meillä tuli tästä annoksesta 13 cupcakea.
Kuorrutus: 2 dl kuohukerma 100g (eli 1/2prk) maustamatonta tuorejuustoa 1 rkl stevia sweet crystal 1/4 tl vaniljajauhe
Laita kaikki kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Kuorruta hieman jäähtyneet cupcaket pursottamalla kuorrutetta haluamallasi tavalla. Voit levittää kuorrutteen myös lusikoiden avulla.
Meillä tästä määrästä tuli 13 cupcakea. Suklaa cupcaket voi halutessaan hyvin myös pakastaa, mutta kuorruta tällöin vasta sulattamisen jälkeen.