TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKKA
Täyte: 1 prk pestoa (katso HH) 100g Kirsikkatomaatteja 1 pallo mozzarellaa Tuoretta basilikaa 50 g Mozzarella juustoraastetta 15 g Pinjansiemeneniä
Pohja:
2dl mantelihauhoja (voit halutessasi laittaa tilalle Pofiberiä, laita sitä silloin vain 1dl)
1tl leivinjauhe
2dl juustoraastetta
1 muna
2 rkl ranskankermaa
Vuoan voiteluun öljyä tai voita
Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja vähän rusehtaa.
Anna pohjan jäähtyä hetki. Levitä purkillinen pestoa paistetun piirakkapohjan päälle. Levitä viipaloidut kirsikkatomaatit ja mozzarellaviipaleet pohjan päälle. Laita vielä tuoretta basilikaa, mozzarellaraastetta ja pinjansiemeniä piirakan päälle. Laita lopuksi koko komeus uuniin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Jaoimme pojan 10 palaan.