KETO-PARISKUNNAN KESÄKURPITSASOSEKEITTO
600 g kesäkurpitsaa 1 pieni sipuli 2 valkosipulin kynttä 1 rkl voita 7 dl vettä 1 pkt Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa (eli se musta paketti) 1 dl kermaa 1 tl suolaa 1 tl Urtekramin Italialainen maustesekoitus Mustapippuria rouhittuna tuoretta basilikaa
Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet pieneksi silpuksi. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Laita kattilaan voi, kuullota sipulia ja valkosipulia hetki, lisää paloitellut kesäkurpitsat. Kuullota kasviksia hetki ja lisää vesi. Anna kasvisten kiehua vedessä pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu sulatejuusto keiton joukkoon. Lisää myös kerma ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää suola, pippuri, mausteet ja tuoreet basilikan lehdet. Anna keiton kiehahtaa hetki ja ota kattila tämän jälkeen levyltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
Pinnalle voit halutessasi laittaa pekonia, siemeniä, juustomurua tai tuoreita yrttejä, kuten basilikaa.
Keittoa on helppo myös muokata mieleisekseen erilaisilla yrteillä ja juustoilla, kuten aurajuustolla, fetalla tai vuohenjuustolla.
Keitosta tulee neljä annosta.