omat, lihapullat Omat lihapullat ohje salty

Omat lihapullat

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 C tasalämmölle sekä liesi kuumenemaan. 
  2. Laita rasva kuumenneelle pannulle ja laita sipulisilppu joukkoon. Kuullota sipulit. 

  3. Laita 1 dl vettä kulhoon ja 0,5 dl korppujauhetta. Lisää mausteet ja anna turvota.  Lisää myös kuullotettu sipuli. 

  4. Lisää jauheliha ja lopuksi muna. Sekoittele käsin lihapullataikina. 

  5. Pyörittele uunipannulle leivinpaperille tasakokoiset lihapyörykät.

  6. Laita uuniin ja paista n. 10-15 min. riippuen uunin tehosta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 186 kcal / 100 g
Energia 779 kJ / 100 g
Proteiini 19 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 10,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %