broileriruukku, , sydänmerkki, Broileriruukku (Sydänmerkki) ohje salty

Broileriruukku (Sydänmerkki)

  1. Laita riisiseos kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keittoajan löydät pakkauksesta. Tee sillä aikaa broileritäyte. 

  2. Suikaloi broilerinfileet ja paprika. Hienonna sipulit.

  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kurkuma ja sipulisilput. Kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät esiin. Lisää lihasuikaleet ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

  4. Lisää broileritäytteen loput ainekset. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.

  5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Laita broileritäytettä ja riisiseosta vuokaan vuorotellen. Jätä päällimmäiseksi kastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

  6. Gratinoi 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut. Jos olet valmistanut ruoan aiemmin, kypsennysaika on noin 10 minuuttia pidempi, jotta ruoka ehtii kunnolla lämmetä

Ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal / 100 g
Energia 559 kJ / 100 g
Proteiini 8,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,9 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %