bobotie, , sydänmerkki, Bobotie (Sydänmerkki) ohje salty

Bobotie (Sydänmerkki)

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Revi paahtoleipäviipaleet kulhoon. Kaada vesi päälle ja anna turvota. Kuori ja pilko sipulit odotellessa ja ruskista ne jauhelihan kanssa rasvatilkassa.

  2. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon currytahna, chutney, rusinat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Purista leipäpanoista ylimääräinen vesi pois ja lisää jauhelihaseokseen.

  3. Kaada jauhelihaseos pienehköön uunivuokaan niin, että sitä tulee noin 5 cm paksuinen kerros. Paina pinta tiiviiksi ja tasaiseksi.

  4. Sekoita munat, maito, suola ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Kaada lihan päälle. Paista 30-40 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal / 100 g
Energia 696 kJ / 100 g
Proteiini 14,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,8 g / 100 g
Rasva 8,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %