suppilovahverorisotto, , k, ruokaohje, Suppilovahverorisotto (K-ruokaohje) ohje salty

Suppilovahverorisotto (K-ruokaohje)

Valmistus 30 - 60 min

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon fondi.

Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää tämän jälkeen pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.

Kaada pannuun kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.

Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa 15-25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi..

Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal / 100 g
Energia 349 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,3 g / 100 g
Rasva 3,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %