sadun, lasagne, vhh SADUN lasagne vhh ohje salty

SADUN lasagne vhh

Paista jauheliha kahdessa erässä kypsäksi. Laita ne sivuun hetkeksi. Kuullota pannulla sipulia 1-2 minuuttia, lisää valkosipuli ja porkkana ja jatka kuullottelua pieni hetki. Sekoita jauheliha joukkoon ja lorauta viini päälle. Anna porista hetki, jotta viini kiehuu reilusti kasaan. Lisää joukkoon tomaattimurska ja tomaattipyre. Makua pyörtämään lisää Sukrin. Lisää mausteet ja suola. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla ainakin puoli tuntia.  Mikäli haluat saada kastikkeesta kuivemman ota kansi hetkeksi pois ja anna rauhassa porista, välillä vähän sekoitellen. LASAGNELEVYT: Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto tasaisesti sekaisin, mielellään jollain tehosekoittimella tai vastaavalla. Sekoita joukkoon psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Kaada taikina pellin päällä sijaitsevalle, öljytylle leivinpaperille.  Voitele toinen leivinpaperi  öljyllä ja asettele se voideltu puoli taikinan pintaa vasten ja painele taikina varovaisesti tasaisesti koko pellin kokoiseksi. (Taikina on kahden leivinpaperin välissä, jotta pinta ei tummu.) Kypsennä taikina 150 asteisessa uunissa, lähes ylätasolla 10 minuuttia. Tarkista, että taikina on reunoita kypsää kurkistamalla leivinpaperin alle. 

Siirrä kypsä pastalevy pelliltä jäähtymään. Ota päälimmäinen leivinpaperi (varovasti, mikäli unohdit voidella sen) pastalevyn päältä. Kun pastalevy on jäähtynyt, leikkaa siitä lasagnevuoan kokoisia palasia.  VALKOKASTIKE: Kiehauta kerma ja maito. Lisää joukkoon koko ajan rivakasti vispaten psyllium. Keittele lientä 5 minuuttia koko ajan vispaten. Lisää joukkoon sulatejuusto. Kun juusto on sulanut, lisää mausteet ja tarkista suola.

Lasagnen kokoaminen ja paistaminen

Levitä uunivuoan pohjalle jauhelihakastiketta. Jauhelihakastikkeen päälle levitetään ohut kerros valkokastiketta. Ripottele valkokastikkeen päälle juustoraastetta. Tämän jälkeen päälle asetellaan lasagnelevy. Jatka samalla tavalla edeten, kunnes olet laittanut viimeisen lasagnelevyn. Sen päälle laitetaan vain valkokastiketta ja runsaasti juustoraastetta.

Paista lasagnea 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Laita pinnalle tarvittaessa folio estämään liikaa tummumista. Anna kypsän lasagnen huilata 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal / 100 g
Energia 842 kJ / 100 g
Proteiini 9,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 16,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %