patakukko Patakukko ohje salty

Patakukko

Perkaa huuhdo ja valuta muikut. Lado uuninkestävän kulhon pohjalle porsaan kylki siivuja. Lado  kalat kerroksittain kulhoon  suolan kanssa. Lado pintaan kylki siivuja.  Valmista taikina kylmään veteen. Taputtele siitä kansi kukolle.  Lämmitä uuni 200 asteeseen . Laita kukko uuniin ja pudota lämpö 150 .asteeseen.  Paita kukkia 4 tuntia. Laita paiston puolivälissä päälle folio ja joku kansi joka peittää astian. Esim kattilan kansi jossa teräs äkahva. Anna tasaantui n. 30 min uunista oton jälkeen. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal / 100 g
Energia 654 kJ / 100 g
Proteiini 15,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,4 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,2 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %