rouheinen, sämpylä Rouheinen sämpylä ohje salty

Rouheinen sämpylä

Ainekset 12 annosta

Sekoita reilusti käden lämpöinen vesi, pari desiä jauhoja, kuivahiiva ja siirappi. Anna seistä hetki. Kun seos alkaa kuplia, lisää jauhoja taikinaan parissa erässä koko ajan sekoittaen. Viimeisen erän kanssa lisää öljy ja suola. Vaivaa taikinaa (koneella) viitisen minuuttia. Peitä ja anna nousta puolisen tuntia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa 12 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä uunipellillä puolisen tuntia. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 218 kcal / 100 g
Energia 913 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,8 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %