sokeriton, mustikkajuustokakku Sokeriton mustikkajuustokakku ohje salty

Sokeriton mustikkajuustokakku

Murskaa pähkinät tehosekoittimessa (tai laita pussiin ja hakkaa kaulimella). Sulata voi ja sekoita se, kaakaojauhe sekä hunaja pähkinämurskan sekaan. Kun seos on tasaista, levitä se n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sekoita tuorejuusto siihen. Sulata mustikat ja sekoita tehosekoittimessa mustikoista sosetta. Lisää se sitten kerma-tuorejuustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita yksitellen sitruunamehuun. Kaada seos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vielä lopuksi hunajaa oman maun mukaan. Kaada sitten seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Itse tein kakun melkein vuorokausi ennen syömistä, mutta kakku varmaan hyytyy jo muutamassa tunnissa. Koristelen oman mielen mukaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 335 kcal / 100 g
Energia 1393 kJ / 100 g
Proteiini 5,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 32,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %