gluteeniton, puolukka, vadelma, sitruunarahkapiirakka, pellillinen Gluteeniton puolukka-vadelma-sitruunarahkapiirakka PELLILLINEN ohje sweet

Gluteeniton puolukka-vadelma-sitruunarahkapiirakka PELLILLINEN

Ainekset 40 annosta

Pohja

200 gVoi

2 dl Sokeri

5 dl Fin Mix hieno jauhoseos gluteeniton

100 gTattarilese

5 tl Vaniljasokeri

Täyte:

650 g puolukoita ja vadelmia 4 tl vaniljasokeria  1 dl sokeria

Pinnalle:

2dl kuohukermaa

1000g rahkaa

4dl sokeria

5dl vaniljasokeria

5dl sitruunamehua ja sitruunankuorta raastettuna

1muna

Uunipelti

Valmista pohja. Kuutioi voi ja vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää jauhot, hiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja vatkaa kunnolla sekaisin. Voitele vuoka kevyesti jos haluat (helpottaa ainakin lasivuoan kanssa taikinan levittämistä). Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja reunoille. Kylmä vesi helpottaa levittämistä (taikina ei tartu niin kovasti käsiin tai työvälineeseen). Jos haluat, voit jättää muruseosta vähän piirakan pinnalle ripoteltavaksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita taikina n. 10 minuutiksi uuniin keksitasolle.

Soseuta marjat esim. sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokerit. (Jätä muutama marja koristeeksi)

Ota vuoka uunista ja painele taikinaa keskeltä vähän alaspäin. Lusikoi marjasose vuokaan jättäen taikinaa reunoille näkyviin. Voit painella seosta kunnolla vasten pohjaa.

Valmista rahkaseos vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja asettele pieniä nokareita piirakan pinnalle. (Voit myös tämän lisäksi lisätä murutaikinaseosta rapsakoittamaan pintaa.) Asettele vielä marjoja koristeeksi.

Paista piirakkaa 175 asteessa kiertoilmassa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut pintaan väriä ja näyttää valmiilta. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen tarjoamista.

Tarjoa lämpimänä jäätelön ja/tai vaniljakastikkeen kanssa. NAM!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal / 100 g
Energia 935 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 33 g / 100 g
Rasva 7,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 22,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %