Ainekset 40 annosta
Pohja
200 gVoi
2 dl Sokeri
5 dl Fin Mix hieno jauhoseos gluteeniton
100 gTattarilese
5 tl Vaniljasokeri
Täyte:
650 g puolukoita ja vadelmia 4 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria
Pinnalle:
2dl kuohukermaa
1000g rahkaa
4dl sokeria
5dl vaniljasokeria
5dl sitruunamehua ja sitruunankuorta raastettuna
1muna
Uunipelti
Valmista pohja. Kuutioi voi ja vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää jauhot, hiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja vatkaa kunnolla sekaisin. Voitele vuoka kevyesti jos haluat (helpottaa ainakin lasivuoan kanssa taikinan levittämistä). Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja reunoille. Kylmä vesi helpottaa levittämistä (taikina ei tartu niin kovasti käsiin tai työvälineeseen). Jos haluat, voit jättää muruseosta vähän piirakan pinnalle ripoteltavaksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita taikina n. 10 minuutiksi uuniin keksitasolle.
Soseuta marjat esim. sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokerit. (Jätä muutama marja koristeeksi)
Ota vuoka uunista ja painele taikinaa keskeltä vähän alaspäin. Lusikoi marjasose vuokaan jättäen taikinaa reunoille näkyviin. Voit painella seosta kunnolla vasten pohjaa.
Valmista rahkaseos vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja asettele pieniä nokareita piirakan pinnalle. (Voit myös tämän lisäksi lisätä murutaikinaseosta rapsakoittamaan pintaa.) Asettele vielä marjoja koristeeksi.
Paista piirakkaa 175 asteessa kiertoilmassa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut pintaan väriä ja näyttää valmiilta. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen tarjoamista.
Tarjoa lämpimänä jäätelön ja/tai vaniljakastikkeen kanssa. NAM!