gluteeniton, mustaherukkarahkapiirakka, pellillinen Gluteeniton mustaherukkarahkapiirakka PELLILLINEN ohje sweet

Gluteeniton mustaherukkarahkapiirakka PELLILLINEN

Ainekset 40 annosta

Pohja

200 gVoi

2 dlSokeri

5 dlFin Mix hieno jauhoseos gluteeniton

100 gTattarilese

5 tlVaniljasokeri

Mustaherukkatäyte:

650 g mustaherukoita 4 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria

Pinnalle:

2dl kuohukermaa 1000dl rahkaa 4dl sokeria

5dl vaniljasokeria

5dl sitruunamehua 2 munaa

Vuoka 27 cm, voiteluun esim. juoksevaa margariinia

Valmista pohja. Kuutioi voi ja vatkaa se sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää jauhot, hiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja vatkaa kunnolla sekaisin. Voitele vuoka kevyesti jos haluat (helpottaa ainakin lasivuoan kanssa taikinan levittämistä). Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja reunoille. Kylmä vesi helpottaa levittämistä (taikina ei tartu niin kovasti käsiin tai työvälineeseen). Jos haluat, voit jättää muruseosta vähän piirakan pinnalle ripoteltavaksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita taikina n. 10 minuutiksi uuniin keksitasolle.

Soseuta mustaherukat esim. sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokerit. (Jätä muutama mustaherukka koristeeksi)

Ota vuoka uunista ja painele taikinaa keskeltä vähän alaspäin. Lusikoi mustaherukkasose vuokaan jättäen taikinaa reunoille näkyviin. Voit painella seosta kunnolla vasten pohjaa.

Valmista rahkaseos Tuorejuustoseoksen valmistamiseksi vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja asettele pieniä nokareita piirakan pinnalle. (Voit myös tämän lisäksi lisätä murutaikinaseosta rapsakoittamaan pintaa.) Asettele vielä mustaherukoita koristeeksi.

Paista piirakkaa 175 asteessa kiertoilmassa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut pintaan väriä ja näyttää valmiilta. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen tarjoamista.

Tarjoa lämpimänä jäätelön ja/tai vaniljakastikkeen kanssa. NAM!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 210 kcal / 100 g
Energia 878 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,1 g / 100 g
Rasva 8,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 14,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %