kunnon, kaalilaatikko Kunnon kaalilaatikko ohje salty

Kunnon kaalilaatikko

  1.  Kuumenna vesi kattilassa. Lisää kaalisilppu, sipulit, sellerit, paprikat, chili, omena ja muserretut lihaliemikuutiot. Hauduta melkein kypsäksi silloin tällöin sekoitellen.

  2.  Suikaloi 2 kylkisiivua ja paistele niitä pannussa muiden siivujen kanssa omassa rasvassaan. Nosta pois.

  3.  Ruskista sulaneessa kylkirasvassa jauheliha, lisää joukkoon suurimot, kylkisuikaleet ja mausteet. Yhdistä kaali liemineen ja lihat.

  4.  Kaada seos voilla voideltuun uunivuokaan, lisää pinnalle ruskistetut kylkisiivut ja siirappi. Paista laatikkoa 180-200 asteessa alimmalla tasolla noin tunti.

  5.  Tarjoa kaalilaatikko puolukka- tai punaviinimarjahillon kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal / 100 g
Energia 479 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,5 g / 100 g
Rasva 7,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %