kirsin, keto, puolukkapiirakka Kirsin KETO Puolukkapiirakka ohje sweet

Kirsin KETO Puolukkapiirakka

Sulata voi. Vatkaa munat, kerma ja sokeri kevyesti. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä munaseokseen, lisää rasvat. Kaada pyöreään vuokaan (tarvittaessa voitelu) ja anna seistä n.5min. Sekoita pakastepuolukat puoleen desiin karppitomusokeria ja lisää hetken seisseen taikinan pinnalle. Sirottele vielä toinen puoli desiä karppitomusokeria marjoille.

200'c kiertoilmalla n.25-30min. 

Huom! Mantelijauho = 3,5dl, psyllium = 1tl. Jos sinulla ei ole karppitomusokeria, voit tehdä sitä karppisokerista blenderillä. Sulamossa ei ole karppitomusokeria erikseen, joten merkkasin reseptiin tomusokerin erytritolina. Käytännössä ravintoarvo ei muutu, käytit mitä erytritolia hyvänsä, mutta tomusokerimuoto toimii marjojen kanssa paremmin piirakan pinnassa. Macadamiaöljyn puuttuessa sen voinee korvata voilla. 

Jos syöt jonkin kastikkeen tms kanssa, niin makeutusta voi marjoista jättää vähän vähemmäksi. Tällä makeutuksella kelpasi myös ei-ketoilevalle ilman kastikkeita.

Annoskoossa piirakka on jaettu kahdeksaan palaan. Ihanan pehmeä ja mehevä pohja, täyte varmasti onnistuu muillakin marjoilla, viinimarjat esim.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal / 100 g
Energia 925 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,5 g / 100 g
Rasva 19,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,4 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %