pehmoiset, sämpylät Pehmoiset sämpylät ohje salty

Pehmoiset sämpylät

Mittaa kuivat aineet kulhoon paitsi suola. Lisää etikka ja munanvalkuiset. Lisää lopuksi voimakkaasti vatkaten kiehuva vesi johon suola sekoitettu. Käytä sähkövatkainta. Taikinasta tulee sellainen sitkeähkö.  Jaa taikina 6 osaan ja muotoile käyttötarkoituksen mukaan. Voitele munankeltuisella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 175° noin 50min.  Sämpylät sopivat vaikkpa hampurilaissämpyläksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal / 100 g
Energia 820 kJ / 100 g
Proteiini 8,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 14,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 1,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %