ketoilijan, omenapiirakka Ketoilijan omenapiirakka ohje sweet

Ketoilijan omenapiirakka

Sulata voi.

Sekoita kulhossa karppisokerin kanssa.

Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

Lisää nyt taikinakulhoon muna, kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin karppisokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.

Ripottele pinnalle kanelia ja karppisokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 298 kcal / 100 g
Energia 1243 kJ / 100 g
Proteiini 4,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 5 g / 100 g
Rasva 29 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %