zucchini, lasagna Zucchini lasagna ohje salty

Zucchini lasagna

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Tee tomaattimurska: -Vedä tomaatin kannan yli viilto terävällä veitsellä. Keitä vedessä kunnes kuoret alkavat irrota - n.5min.   Nosta ylös keitin vedestä (mielellään kylmään vesiastiaan, niin on helpompi käsitellä) ja kuori.   Pilko kuoritut tomaatit ja poista siemenkodat, huuhtele.    Murskaa tomaatit sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi.    Jatkokäytä tai säilö, Säilyy jääkaapissa vajaan viikon, voi pakastaa.    PS. voit halutessasi lisätä mausteita tomaattimurskaan, esim. valkosipulia, tai suolaa, keitä tässä tapauksessa tomaattimurska ja haluamasi ainesosa yhteen.

Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli. Anna kuullottua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää tuorejuusto, oregano ja suola. Hauduta pari minuuttia. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele päälle maissitärkkelys- tai vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päälimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal / 100 g
Energia 256 kJ / 100 g
Proteiini 5,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,9 g / 100 g
Rasva 2,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %