1 prk (400 g) kikherneitä
1 sipuli
1 dl hienoa porkkanaraastetta
2 munaa
1 dl korppujauhoja
1 dl juustoraastetta
1 rkl tomaattisosetta (pyree)
0,5 sitruunan mehu
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja hienonna ne.
Sekoita korppujauhot muniin. Anna turvota hetki.
Yhdistä kaikki aineet korppujauhoseokseen.
Tee taikinasta käsin pusertelemalla pieniä pullia.
Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Käännä pyörykät kerran kypsennyksen aikana.
Tarjoa pyörykät esimerkiksi tortilloiden, valmiin tomaattisalsan ja kasvisten kanssa.
HUOM! Kikherneitä pitää liottaa n. 8 tuntia ennen käyttöä.
Käytin korppujauhojen tilalla kaurahiutaleita.