lihapullat, , kikhernepyörykät, oma, LIHAPULLAT: Kikhernepyörykät(OMA) ohje salty

LIHAPULLAT: Kikhernepyörykät(OMA)

1 prk     (400 g) kikherneitä

1            sipuli

1 dl       hienoa porkkanaraastetta

2            munaa

1 dl       korppujauhoja

1 dl       juustoraastetta

1 rkl      tomaattisosetta (pyree)

0,5        sitruunan mehu

1 tl        oreganoa

1 tl        suolaa

0,5 tl     mustapippuria

  1.        Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja hienonna ne.

  2.        Sekoita korppujauhot muniin. Anna turvota hetki.

  3.        Yhdistä kaikki aineet korppujauhoseokseen.

  4.        Tee taikinasta käsin pusertelemalla pieniä pullia.

  5.        Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  6.        Käännä pyörykät kerran kypsennyksen aikana.

  7.        Tarjoa pyörykät esimerkiksi tortilloiden, valmiin tomaattisalsan ja kasvisten kanssa.

HUOM! Kikherneitä pitää liottaa n. 8 tuntia ennen käyttöä.

Käytin korppujauhojen tilalla kaurahiutaleita.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal / 100 g
Energia 1066 kJ / 100 g
Proteiini 15,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 30,3 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,5 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %