kesäinen, pinaattilasagne Kesäinen pinaattilasagne ohje salty

Kesäinen pinaattilasagne

  1.     Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

      Valmista pinaattitäyte. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 2 minuuttia. Lisää jäinen pinaatti ja paista kunnes pinaatti on sulanut. Mausta oreganolla, suolalla ja mustapippurilla.

  1.     Raasta parmesaani. Säästä ½ dl ruuan pinnalle ja käytä kastikkeeseen 2 dl juustoraastetta. Yhdistä kastikkeen ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

4   Voitele uunivuoka (noin 20 x 30 cm). Laita vuoan pohjalle ohut kerros pinaattitäytettä. Asettele päälle 3 lasagnelevyä. Levitä seuraavaan kerrokseen puolet rahkakastikkeesta ja kastikkeen päälle 3 lasagnelevyä. Levitä loppu pinaattitäytteestä vuokaan ja viimeiset lasagnelevyt täytteen päälle. Levitä lopuksi pinnalle loppu rahkakastike ja parmesaaniraaste.

  1.     Kypsennä lasagnea uunissa 25-30 minuuttia, kunnes juusto pinnalla ruskistuu.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 166 kcal / 100 g
Energia 693 kJ / 100 g
Proteiini 9,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,4 g / 100 g
Rasva 9,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %