Vatkaa munanvalkuaisia ja lisää omanaviinietikka 1/4 tl (TAI viinikiveä 1/4 tl). Kun valkuaiset kovettuvat hieman, lisää joukkoon erytritoli vähitellen. Vatkaa kunnes muodostuu "huippuja". Vatkaa kerma toisessa kulhossa, kunnes muodostuu pehmeitä "huippuja". Varo ylivatkaamista. Kolmas kulho; riko keltuaisten rakenne ja sekoita joukkoon vaniljajauhe (tai vaniljauute 1 rkl.) Käytä sekoitusta kummastakin, mikäli pidät voimakkaasta vaniljan mausta. Sekoita hiljalleen munanvalkuaisvaahto kermavaahdon kanssa. Lisää keltuaiset ja sekoita rauhallisesti lastalla, kunnes seos on tasainen koostumukseltaan. Jaa seos pakastimen kestäviin astioihin, annosvuokiin tms. ja anna jäähtyä n. 2 - 4 tuntia, kunnes jäätelö on kovettunut.
Yli 4 tuntia pakastimessa ollut jäätelö on kovaa. Voit pitää sen pehmeämpänä mm. 0,5 dl vodkalla, 1-2 rkl kasvisglyseriinillä (ehkäisee kiteytymistä), tai 0,2 dl MCT-öljyllä.