Pohjataikina:
voita 100g
keltuaisia 3
mantelijauhoa 1dl
leivinjauhetta 2tl
makeutusaine 3/4 dl
kermaa 0,5dl
vaahdota voi ja makeutusjauhe sähkövatkaimella.
riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin.
lisää keltuaiset voi-sokeri vaahtoon
sekoita mantelijauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekä kerma pikkuhiljaa aiemman joukkoon.
voitele leivinpaperi sulatetulla voilla ja levitä taikina siihen hieman pitkulaisen malliseksi. Ihan lusikalla voi levittää.
esipaista pohjaa 150 asteessa kiertoilmalla 10-15min. tavallisella voit paistaa 175 asteessa.
Tee sillä välin marenkitaikina.
Marenki:
valkuaisia 3
vaniljajauhe 0,5tl
makeutusaine 1dl
sekoita kaikki ainekset ja vatkaa niitä niin kauan että on jäykkää ja ei valu vaikka käännät kulhon.
levitä marenkitaikina esipaistetun kakkupohjan päälle ja laita takaisin uuniin.
paista reilu vartti. Pitää tulla sellaiseksi haalean ruskeaksi.
anna jäähtyä ja leikkaa vasta sitten.
itse leikkasin neljään palaan koska halusin korkeamman kakun.
Vaniljakastike:
keltuaisia 3
karppisokeria 0,5dl
kermaa 1dl
aitoa vaniljaa 0,5tl
voita 100g
Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, kerma ja vanilja. sekoita kunnes sulaneet.
sitten kun täyte sakenee, lisää voi.
anna jäähtyä ja laita jääkaappiin niin siitä tulee paksua ja sopii kakun täytteeksi.
Lisäksi tarvitset:
mansikoita 140g
mustikoita 70g
kermaa 4dl
mascarponea 125g
makeutusta maun mukaan
sitruunamelissaa ja minttua koristeeksi
vatkaa kerma ja lisää lopussa mascarpone sekä makeutus jos laitat.
Leikkaa pohja osiin ja laita kahteen väliin vaniljakastiketäyte ja yhteen mascarpone-kermavaahtoa reilu kerros.
laita päälle loput kermavaahdot sekä mustikat ja mansikat päälle.
koristele kakku sitruunamelissalla ja mintulla.
Paras täyttää ja koristella kakku vasta hieman ennen tarjoilua niin säilyy mahdollisimman kauniina eikä kermavaahto ehdi sulaa.
ohjeen löydät myös paulanketo.blogspot.fi