mallasleipä Mallasleipä ohje salty

Mallasleipä

Keitä maltaita ja vettä n. 10 min. Lisää piimän joukkoon. Lisää suola öljy hiiva ja siirappi.  Lisää ruisjauhot. Alusta taikina hiivaleipäjauhoilla. Kohota n 30 min . Vaivaa taikinaa ja jaa kahteen osaan . Leivo kaksi pitkulaista leipää ja laita öljyttyihin leipävuokiin. Kohota ja paista ensin 250 10 min ja sen jälkeen 175 noin 30 min. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 208 kcal / 100 g
Energia 871 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 36 g / 100 g
Rasva 3,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,6 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %