Pohja
125 g voita
1 dl karppisokeria eli erytritolia
1 kananmuna
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
Täyte
2 rs Philadelphia tuorejuustoa (laktoositon)
2 prk ranskankermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 dl karppisokeria eli erytritolia
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 20 - 24 cm) leivinpaperilla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja laita reunaosa kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunaosan alta tulevat paperit pois. Vaahdota pehmeä rasva ja karppisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. Sekoita tuorejuusto ranskankerma, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori ja karppisokeri tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte vuokaan.
Paista 175* C uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötilaa 150 asteeseen paistamisen loppupuolella ja jatka paistamista hieman pidempään. Tarvittaessa peitä kakku foliolla liian tummumisen estämiseksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli.
Tarjoile kakku tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kera.
Löydät reseptin myös www.terveysunelma.fi