raparperipata Raparperipata ohje salty

Raparperipata

Ainekset 4 annosta

Pese raparperit ja kuori ne vetämällä kevyesti irti ohut päällimmäinen kerros.  Leikkaa varret noin sentin kokoisiksi paloiksi.  Hienonna sipuli. Laita pataan hieman öljyä ja ruskista siinä sipuli ja jauheliha.

 Lisää joukkoon 5 dl kiehuvaa vettä ja anna hautua, kunnes liha on keittynyt. Siirrä syrjään.  Ota toinen pannu ja paista persiljaa ja minttua (2 rkl kuivattua) hetki öljyssä. 

Lisää yrttiseos lihan joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.  Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan raparperi ja hauduta vielä 15 minuuttia. 

Tarjoa riisin kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal / 100 g
Energia 235 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 1,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,1 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %