kevyt, piparminttukakku, , maidoton, , munaton, , gluteeniton, Kevyt piparminttukakku (maidoton, munaton, gluteeniton) ohje sweet

Kevyt piparminttukakku (maidoton, munaton, gluteeniton)

Sulata Flora mikrossa ja lisää vesi, sokeri ja stevia. Sekoita kulhossa jauhot (riisijauho 1 dl ja kaurajauho 1dl), psyllium, riisiproteiini, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Lisää ainekset yhteen ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina irtovuoan pohjalle ja paista 200 astetta noin 20 minuuttia. Sekoita vesi ja piparminttutipat (7 tippaa) (tätä ei aineksissa, koska ei löytynyt listoilta). Kostuta pohja. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja kun ne ovat pehmeitä, sekoita ne huolellisesti kiehuvaan veteen (1dl). Kaada seos riisimaideon sekaan, vatkaa sekaisin ja jätä hyytymään jääkaappiin. Kun seos muistuttaa kananmunanvalkuaista, vatkaa se vaahdoksi. Vatkaa sekaan myös Oatly vaniljakastike ja Oatly fraiche. Mausta stevialla ja piparminttutipoilla (n. 7 tippaa). Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja jätä hyytymään. Kun kakku on hyytynyt, raasta päälle Fazerin Raspberry & Liquorice suklaata.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal / 100 g
Energia 771 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,4 g / 100 g
Rasva 8,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 9,3 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %