itsetehty, sima Itsetehty sima ohje sweet

Itsetehty sima

Ainekset 20 annosta

  1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.

  2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

  3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

  4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. 

  1. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 44 kcal / 100 g
Energia 184 kJ / 100 g
Proteiini 0 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,9 g / 100 g
Rasva 0 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 10,7 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %